Alv Tieto

Apua pienyrittäjälle verojen viidakossa. Apua ALV- ja veroasioihin pienyrittäjille.

ALV uutiset 2020



ALV 2020. ALV uutiset vuodelle 2020. Mitä arvonlisäveromuutoksia tulee voimaan ensimmäinen päivä tammikuuta vuonna 2020? Mitkä muutokset tulevat voimaan vuonna 2020? Mitkä tavaroiden ja palveluiden arvonlisäverot tulevat muuttumaan vuonna 2020? Mitkä valtiot muuttavat arvonlisäveroa vuonna 2020? Mitä tapahtuu EU:n arvonlisäverolle tulevien vuosien aikana? Mitkä valtiot nostavat tai laskevat arvonlisäveroa vuonna 2020? Kuinka ALV muuttuu vuonna 2020? Arvonlisäveron muutokset v. 2020?

ALV:n muutokset Suomessa vuonna 2020

Ei muutosta.

EU:n ALV muutokset vuonna 2020

Ketjutransaktiot EU:n yritysten välillä: Uudet ohjeet tarkentavat, ketä tulisi pitää vastuullisena.

Tulkintaongelmien riski pysyy kuitenkin jatkossakin.

Tavaroiden myynti varastona: EU-sääntöjen yhdenmukaistaminen varastopyyntöjä varten. Siirtoja näihin varastoihin ei enää tarvitse huomioida myyntinä. Myynnin katsotaan tapahtuvan ainoastaan, kun tavaroita on siirretty loppukäyttäjälle. Voit halutessasi jatkaa myös nykyisten (vanhojen) sääntöjen käyttämistä myös tulevaisuudessa.

ALV rekisterinumero EU:n kaupoille: Aluksi se oli vaatimus, jonka jälkeen se oli tulkittu suositukseksi, ja nyt siitä tulee jälleen vaatimus. Kun myyt hyödykkeitä ilman arvonlisäveroa varantovelvoitteella yrityksille toisessa EU:n valtiossa, sinun tulee eritellä asiakasyrityksen arvonlisävero, joka jo useimmilla yrityksillä on. Siitä tulee pakollinen vaatimus ”luulen niin” vaatimuksen sijaan.

Tiukemmat todistevaatimukset hyödykkeiden kuljetukseen valtioiden rajojen yli: Todistevaatimukset kuljetukseen tiukentuvat.

Uusi ALV-järjestelmä EU:ssa: Uuden ”lopullisen” alv-järjestelmän ensimmäinen käyttöönotto määränperiaatteella, joka aiheuttaa merkittäviä hallinnollisia ongelmia pienille yrityksille Euroopassa. Katso myös alta EU:n arvonlisäverot. Suuret ongelmat alkavat vuosina 2021 ja 2022, jolloin suuret muutokset tulevat.

ALV:n muutokset Euroopassa vuonna 2020

Suomi - Tietyissä olosuhteissa otettava vastaan eurooppalaisen standardin mukaisia sähköisiä laskuja. 1.4.2020 alkaen hankintayksiköt ja elinkeinonharjoittajat voivat myös vaatia tällaisia laskuja. (Alv-rekisteröintirajaa korotetaan 10000 eurosta 15000 euroon 1. tammikuuta 2021).

Kroatia - Ei muuttunut! Standardi ALV alenee 25%:sta 24%:iin. Alenee 13%iin sekä hotelleille, että turismille.

Kreikka - Ei muuttunut! Standardi ALV alenee 24%sta 22%:iin. Keikan alennettu ALV alenee 13%:sta 11%:iin.

Unkari - Laskee hotellien ALV:n 5%:iin, joten nyt turisteilla on entistä halvempaa vierailla.

Italia - Mahdollinen ALV:n nousu (epävarmaa kuten aina), ALV-vastuu digitaalisille markkinapaikoille (jo lokakuusta 2019).

Liettua - Liettuan standardi ALV alenee 21%:sta 18%:iin, ja Euroopan budjettimaasta tulee entistä halvempi.

Romania - (lykättiin) Standardi ALV alenee 19%:sta 16%:iin, ja alennettu ALV on nostettu 5%:iin.

Alankomaat - On muuttanut ALV-numeroita ainoastaan kauppiaille. Jos myyt B2B-tuotteita hollantilaiselle elinkeinoharjoittajalle, sinun tulee päivittää tallennettu ALV-numero jaksollista raportointia varten (EC myyntilista).

Ranska - Toteuttaa myös vastuun markkinapaikoille tarkastaakseen myyjien ALV-numerot. Kansainvälisten (EU:n ulkopuolisten) myyjien täytyy nimittää paikallinen edustaja Ranskassa.

Itävalta - Laskee e-kirjojen ALV 20%:iin vuodesta 2020 alkaen. Tässä on ALV muutokset vuodelta 2019

Saksassa - Sähköiset kirjat ja kuukausittaiset hygieniatuotteet saavat (todennäköisimmin) 7 prosentin ALV. Saksan koronapaketti: Arvonlisäveroa alennetaan väliaikaisesti 1. heinäkuuta 2020 - 31. joulukuuta 2020 välisenä aikana. 19%:n alv-kanta on 16% ja 7% on 5%.

Nykyiset ALV tasot EU:ssa (luettelo)

ALV Uutiset 2019

Corona-pandemian takia tapahtuu ja toteutetaan monia alv-muutoksia

Saksa - Corona-paketti: Arvonlisäveroa alennetaan väliaikaisesti välillä 2020-07-01 - 2020-1231. 19%: sta tulee 16% ja 7%: sta 5%.

Itävalta - E-kirjat saavat 10% alv: n. Corona-paketti: Virvoitusjuomat alennettiin 20 prosentista 10 prosenttiin toukokuusta.

Tšekki - Corona-paketti: Hotellien arvonlisäveroa alennetaan 15 prosentista 10 prosenttiin.

Belgia - Corona-paketti: Ateriapalvelu vähennettiin 12 prosentista 6 prosenttiin kesäkuusta 31 päivään joulukuuta.

Portugali - Corona-paketti: Kuntosali saa alv: n alennuksen 6 prosenttiin.

UK - E-kirjat ja digitaaliset julkaisut vapautetaan arvonlisäverosta 1. toukokuuta 2020. Uutta väliaikaista alennettua 5%: n arvonlisäverokantaa sovelletaan 15. heinäkuuta 2020 - 12. tammikuuta 2021 - HUOLTO-, RAVINTOLA- JA TAKEAWAY-RUOKA- JA HOTELLIT. 

Kypros - Corona-paketti: Hotellien arvonlisäveroa alennetaan 9 prosentista 5 prosenttiin (heinäkuu - 10. tammikuuta 2021).

Onko ALV:n käsittely mielestäsi ikävän vaivalloista muihin maihin myydessäsi? Niin se onkin! Mikäli onnistut tässä jo itse, onnittelen sinua tästä toisesta kokopäivätyöstä käyvästä hommasta, josta selviät ja jonka handlaat oman yrityksesi ylläpitämisen lomassa. Tähän byrokraattiseen painajaiseen on nyt kuitenkin ratkaisu. Lue lisää täältä.

Valittuja arvonlisäveromuutoksia vuonna 2020 muualla maailmassa

Ajankohtaisinta suomalaisille yrittäjille on ensisijaisesti muutokset arvonlisäveroon digitaalisissa palveluissa, joka tarkoittaa nettisivuiltasi ladattavia (elektronisia palveluja). Saatat joutua laskuttamaan asiakasvaltion arvonlisäveron mukaisesti, mikäli ylität valtion kynnysrajat. Tämä tarkoittaa myös, että sinun täytyy rekisteröidä ALV jokaisessa maassa, jossa olet oikeutettu maksamaan arvonlisäveroa. Sinun täytyy mahdollisesti arkistoida arvonlisäveron palautus kaikille maailman valtioille joka kuukausi tai vuosineljännes. Tämä on hallinnollinen mahdottomuus pienille yrityksille.

Norja peruu ALV:n vapautuksen alle 350 NOK tuonneista

Paraguay laajentaa 11% ALV ulkomaalaisille e-palveluiden tuottajille

Uzbekistan esittää 15% ALV ulkomaalaisille e-palveluiden tuottajille

Chile määrää 19% ALV ulkomaalaisille elektronisien palveluiden palveluntuottajille

Singapore vaatii nyt 7% ALV ulkomaalaisille digitaalisten palveluiden tarjoajille Uganda laajentaa 18% ALV ulkomaalaisille e-palveluiden tarjoajille, joiden maailmanlaajuinen myynti on yli miljoona SGD ja yli > 100 000 SGD Singaporeen.

Malesia määrää 6% ALV ulkomaalaisille e-palveluiden tarjoajille (>500000 RM)

Kazakstan esittää 12% ALV ulkomaalaisille e-palveluiden tarjoajille

Meksiko aloittaa 16% ALV ulkomaalaisille digitaalisten palveluiden tarjoajille

Uganda laajentaa 18%: n arvonlisäveron ulkomaisiin e-palveluntarjoajiin.

Ecuador ottaa todennäköisesti 12 prosenttia digitaalipalveluista 1. tammikuuta 2020.

Meksiko aloittaa 16%: n arvonlisäveron ulkomaisista digitaalisten palveluntarjoajien mukaan lukien B2B.

Lista digitaalisista arvonlisäveroista Perinteiset ALV uutisartikkelit

5 Dec 2019

ALV-VAT-KIRJANPITO

www.alvtieto.fi


Vaihtoehtoinen verohallinto Amazon-myyjille


 

AlvTieto:

Etsi verkkosivustolta. Voit tehdä hakuja sivustosta avainsanojen avulla.

 


Suomen kieltä På svenska

Tiedote

Llinkkejä:

Blog Directory & Search engine


SITEMAP


Luvan muuttaminen

Privacy policy


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)